تحولات منطقه

دو سال پیش، رهبر شهید انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از نوجوانان، بر ضرورت ارتباط و تعامل جوانان و دانش‌آموزان ایرانی با هم‌سن‌وسالان خود در کشورهای اسلامی و منطقه تأکید کردند و خواستار شکل‌گیری حرکتی عمومی در این زمینه شدند.

دختران نوجوان بدون مرز؛ سفیران ارتباط با جهان اسلام
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

دو سال پیش، رهبر شهید انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از نوجوانان، بر ضرورت ارتباط و تعامل جوانان و دانش‌آموزان ایرانی با هم‌سن‌وسالان خود در کشورهای اسلامی و منطقه تأکید کردند و خواستار شکل‌گیری حرکتی عمومی در این زمینه شدند؛ مطالبه‌ای که فراتر از یک ارتباط ساده، بر ضرورت گفت‌وگوی میان‌نسلی، تبادل تجربه و معرفی هویت، فرهنگ و ظرفیت‌های ملت‌ها تأکید دارد. امروز و در شرایطی که معادلات قدرت در جهان در حال تغییر و تحول است، اهمیت این مطالبه بیش از گذشته در عرصه ارتباطات فرهنگی و بین‌المللی احساس می‌شود؛ زیرا نوجوانان علاوه بر آنکه مخاطبان تحولات جهان هستند، می‌توانند خود به روایتگران فرهنگ و هویت جامعه‌شان و حلقه‌های ارتباطی میان ملت‌ها تبدیل شوند. در همین راستا تلاش برای تبدیل این مطالبه به یک جریان مستمر و سازمان‌یافته در میان نوجوانان، ضرورتی است که جنبش «نوجوانان بدون مرز» با محوریت دختران نوجوان دنبال می‌کند.
دبیر انجمن نوجوانان بدون مرز خراسان رضوی در گفت‌وگو با طوس با بیان اینکه نوجوانان بدون مرز رویکرد شبکه‌سازی و ایجاد ارتباطات مستمر بین‌المللی را پیگیری می‌کند، اظهار کرد: رهبر شهید در پیام تاریخی خودشان در جمع نوجوانان فرمودند: «آنچه باید اتفاق بیفتد، عبارت است از حرکت عمومی ملت‌ها در این راه. جوان‌های ما با همتایان خودشان در کشورهای دیگر تماس داشته باشند؛ دانش‌آموزان ما با دانش‌آموزان کشورهای اسلامی در منطقه».
علیرضا یوسفی با اشاره به سومین رویداد نوجوانان بدون مرز که تلاشی برای تحقق این مطالبه و تبدیل آن به یک جریان واقعی، مستمر و سازمان‌یافته در میان دختران نوجوان ایران است، گفت: در این دوره، دختران نوجوان فعال در عرصه بین‌الملل از سراسر استان‌های کشور گرد هم می‌آیند تا ضمن به‌اشتراک‌گذاری تجربیات خود، درباره چالش‌ها و موانع ارتباطات بین‌المللی گفت‌وگو کنند و به شناخت دقیق‌تری از گفتمانی برسند که باید از سوی نوجوان ایرانی به جهان مخابره شود.
وی درباره کشورهای هدف این ارتباطات نیز بیان کرد: محدوده ارتباطات این رویداد به یک یا چند کشور خاص محدود نیست و نگاه ما ایجاد ارتباط با نوجوانان کشورهای اسلامی، منطقه و سایر ملت‌هایی است که زمینه‌های مشترک فرهنگی، انسانی و تمدنی با یکدیگر دارند.
دبیر انجمن نوجوانان بدون مرز خراسان رضوی مهم‌ترین تفاوت این دوره با دو دوره گذشته را حرکت از یک گردهمایی مقطعی به سمت شکل‌گیری شبکه‌ای فعال و پایدار از دختران نوجوان بین‌المللی دانست و افزود: هدف این است که هر عضو این شبکه بتواند در استان و شهر خود زمینه ارتباط و مشارکت دیگر نوجوانان را نیز فراهم کند. ارتباطات بین‌المللی نوجوانان نباید به حضور در چند رویداد یا برقراری ارتباطات مقطعی محدود شود؛ بلکه اعتقاد ما این است که این ارتباطات باید به جریانی مستمر و دوسویه تبدیل شود.
یوسفی سه محور را در تحقق این هدف مؤثر دانست و توضیح داد: نخست، دختران نوجوان باید با تجربه‌های یکدیگر در زمینه ارتباط با همتایان خارجی آشنا شوند و ظرفیت‌ها و چالش‌های این مسیر را شناسایی کنند. دوم، به درک مشترکی از محتوای ارتباطات بین‌المللی برسند و بدانند با چه ادبیات، پیام و محتوایی می‌توانند هویت، فرهنگ، ظرفیت‌ها و دیدگاه‌های جامعه خود را برای نوجوانان سایر کشورها روایت کنند و در عین حال شنونده دغدغه‌ها و دیدگاه‌های آن‌ها باشند. سومین محور نیز فراهم‌کردن بستر شکل‌گیری ارتباطات مستمر، گروه‌های مشترک و فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای فرامرزی است.
وی با اشاره به تجربه‌های قبلی برخی از دختران شرکت‌کننده در تعامل با نوجوانان و تشکل‌های سایر کشورها، اظهار کرد: در این رویداد تلاش می‌کنیم این تجربه‌ها را شناسایی و تقویت کنیم و زمینه ارتباطات جدید را نیز از طریق ظرفیت‌های بین‌المللی مشهد مقدس، ارتباطات حضوری، شبکه‌های اجتماعی و بسترهای رسانه‌ای فراهم بیاوریم. هدف نهایی، شکل‌گیری شبکه‌ای ارتباطی، زنده و ماندگار است که فراتر از زمان برگزاری رویداد، به فعالیت خود ادامه دهد.
دبیر انجمن نوجوانان بدون مرز خراسان رضوی درباره شرایط حضور در این رویداد نیز بیان کرد: این برنامه ویژه دختران نوجوانی است که در حوزه ارتباطات بین‌المللی و فعالیت‌های فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی تجربه و دغدغه دارند یا ظرفیت و علاقه جدی برای ورود به این عرصه در آن‌ها وجود دارد. فرایند شناسایی و انتخاب شرکت‌کنندگان از طریق ظرفیت‌های استانی بنیاد ملی نوجوان و مجموعه‌های فعال در حوزه نوجوانی انجام شده و در این انتخاب، صرفاً سوابق فعالیت ملاک نبوده و میزان انگیزه، قدرت برقراری ارتباط، شناخت مسائل بین‌المللی، توانایی گفت‌وگو و انتقال پیام و همچنین ظرفیت ایجاد ارتباط و همراه‌ کردن سایر نوجوانان مورد توجه قرار گرفته است.
یوسفی با بیان اینکه در این دوره، دختران نوجوان منتخب از تمامی استان‌های کشور حضور دارند، گفت: فرایند شناسایی و گزینش شرکت‌کنندگان به پایان رسیده و این افراد از بعدازظهر سه‌شنبه ۱۲ آبان وارد مشهد مقدس خواهند شد. مهم‌ترین هدف ما این است که این برنامه به نقطه آغازی برای شکل‌گیری شبکه‌ای ملی از دختران نوجوان فعال در عرصه بین‌الملل تبدیل شود.
وی توانمندسازی فردی، تدوین گفتمان مشترک و توسعه شبکه در استان‌ها را سه خروجی اصلی این رویداد برشمرد و افزود: در بخش توانمندسازی، شناسایی پرسش‌ها، نیازها، نقاط ضعف و ظرفیت‌های دختران فعال و ارتقای مهارت‌های ارتباطی، گفت‌وگویی، فرهنگی و رسانه‌ای آن‌ها دنبال می‌شود. در بخش تدوین گفتمان مشترک نیز تلاش می‌کنیم به شناختی روشن از این موضوع برسیم که نوجوان ایرانی باید چه روایت و پیامی از هویت، فرهنگ، جامعه و ظرفیت‌های ایران را به همتایان خود در سایر کشورها منتقل کند و چگونه می‌تواند گفت‌وگویی مؤثر و دوسویه با آن‌ها داشته باشد.
دبیر انجمن نوجوانان بدون مرز با اشاره به مأموریت استانی شرکت‌کنندگان پس از پایان رویداد اظهار کرد: هر یک از دختران شرکت‌کننده پس از بازگشت به استان خود، مأموریت دارد زمینه شناسایی و همراه‌سازی دختران نوجوان علاقه‌مند را فراهم کند و یک حلقه فعال ارتباطات بین‌المللی نوجوانان را در شهر و استان خود شکل دهد. ما نمی‌خواهیم نوجوانان صرفاً چهار روز در یک رویداد حضور داشته باشند و به شهرهای خود بازگردند؛ انتظار داریم هرکدام از این دختران به یک نقطه اتصال برای ارتباط نوجوانان ایران با جهان تبدیل شوند و مسیر تحقق پیام رهبر شهید انقلاب را در محیط زندگی خود ادامه دهند.
یوسفی با اشاره به برگزاری سومین رویداد ملی «نوجوانان بدون مرز» با حضور دختران نوجوان منتخب از تمامی استان‌های کشور، از ۱۲ تا ۱۵ آبان در مشهد بیان کرد: برنامه‌ها با رویکرد تربیتی، معرفتی، گفت‌وگومحور و شبکه‌ساز طراحی شده تا شرکت‌کنندگان بتوانند از تجربه یکدیگر استفاده کنند و برای ادامه فعالیت‌های خود در عرصه بین‌الملل به نقشه راه مشخصی برسند.
وی با اشاره به حضور شرکت‌کنندگان در برنامه‌های حرم مطهر رضوی و راهپیمایی ۱۳ آبان گفت: همچنین بازدید و حضور در مدرسه بین‌الملل و فراهم ‌شدن فرصت ارتباط و گفت‌وگو با نوجوانان و فعالان بین‌المللی، در کنار نشست‌های تبیینی درباره مسائل روز جهان و جایگاه نوجوانان در ارتباطات بین‌المللی پیش‌بینی شده است. همچنین درباره پیام و تصویری که باید از ایران، جامعه ایرانی و ظرفیت‌های فرهنگی و تمدنی آن به نوجوانان سایر کشورها منتقل شود، گفت‌وگو و هم‌اندیشی خواهند کرد و در نهایت، نقشه راه فعالیت‌های بین‌المللی نوجوانان در استان‌ها تدوین و مأموریت‌های استانی تعیین خواهد شد تا شرکت‌کنندگان پس از بازگشت به شهرهای خود، مرحله جدید فعالیت‌ها را آغاز کنند.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

مشهد

کربلا

کاظمین

مکه

مدینه

قم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha